Mezkapabla sercxanto de la vero

Алексей Самсонов 6
    La Dek-Unua de Novembro

    La traduko de poemeto de Александр Стелларов
    http://stihi.ru/2023/01/14/7851

De siaj propraj sencoj la kaptito,
La suferanto de malgranda sia samnomulo,
Enkotigxinta en dubegojn l’ malcxastulo,
Senscia sen domagxi sin la tranculeto.

Kaj pensas li, ke atingis li iluminigxon
En la impeto de emociegoj ion konsciite,
Kaj tiuj, kiuj ekminacas krei la dubarojn
Sendadas malproksimen, cxion bonon dezirite

* Gxi estas verkita por la 5-a
Monda Verk-Monato (MoVeMo)

          *    *    *