424. Крововитискач

Дмитрий Арутюнович Романов
Я – звір! Я – зло! Я – крововитискач;
Благаю, зупини і присором!
Несу я біль і сльози, кров і плач, –
За що воюю я? За чий хором?

Ми ідолів тримаємо в собі...
О, Господи, коли ми втомимось?
А наша перемога в боротьбі –
Морквина меред носом, і ось-ось...

– Морквина перед носом у осла,
Яку тримає погань на шнурку,
А наша свара – Русь не вберегла;
Натомість – світ перетремо в труху...

Негідник я! Я – кат! Я – сатана!
Не можу більше, бо у крові весь!
Між нами фронт, розлука, і стіна –
Вбивайте! Як, що значить, здаєтесь?...

листопад 2023