Бентежно

Галина Чехута
Теплу сукню підбирає осінь…
Стало вранці холодно, вночі.
В листопаді вже згасає пломінь,
Дошкуляють все частіш дощі.

Падає на землю лист замерзлий,
Вже немає соковитих барв.
Треба замінити плащ легенький,
Чобітки придбати, шапку, шаль…

Повертає часу плин на холод,
Трохи ще – і буде вже зима.
День короткий поспішає в морок,
Сіре небо – все у клаптях хмар…

Від вітрів поривних – в серці щемко,
Всюди – меланхолії печать…
Пізня осінь…  У душі бентежно…
Хочеться затишку і тепла…

Скоро листопад закриє двері,
Почорніє від дощів листва,
Зазвучить у білій круговерті
Радісне: "Зима, зима, зима…"