Ты зберажы...

Анатолий Уминский
Ты зберажы ...(пераклад з укр)

Ты зберажы ад лістападу сэрца,
Яно - не ліст, хоць часам і трымціць.
Няхай яно спакойна, роўна б'ецца
І, бы ліхтарык, у грудзях гарыць.

Ты зберажы ад лістападу дУшу,
Хай кветкамі яна цвіце заўжды
І нават, калі ты замерзнеш
дужа
Хай зможа сэрца ўсё ж цяпло дарыць.

Ты зберажы ад шэрасці натхненне,
Шукай той вобраз, каб красу
раскрыць.
Зямліцы пакланіся за імгненне
Падзякуй і не пакідай цаніць.

Палаюць астры, кілім пад нагамі,
Багаты лес ... бы казка перад намі.

Анатоль Умінскі
 *

Убережи від листопада серце,
Воно – не лист, хоч іноді тремтить.
Нехай воно рівненько, тихо б’ється,
Немов ліхтарик, у грудях горить.

Убережи від листопада душу,
Нехай квітки в ній завжди зацвітають,
І навіть, коли ти замерзнеш дуже,
Хай літне сонце в серці твоїм сяє.

Убережи від сірості натхнення,
Шукай той погляд, що красу відкриє,
Люби свою чудову рідну землю
І дякуй, що вона тобі дарує

Осінні барви, килим під ногами,
Багатий ліс з казковими стежками.

 Логвиновська Тетяна.