Пiснi природи

Галина Чехута
Коли тривога не втихає в серці,
Коли забути хочеться печаль,
Я в музику пірнаю і по стежці
Іду до річки в пошуках тепла.

Вслухаюсь в шепіт хвиль, ловлю акорди,
Затишні ритми спокою, життя,
Мелодію гармонії і згоди…
Симфонії радію, мов дитя…

У шурхотінні листя чую ритми
Прощального звучання, ноти снів,
Своїми бурмотіннями хмільними
Нагадують вони хоральний спів.

Я музику ловлю в буремнім небі,
У лісі, в лузі, в полі, у степу…
У жовтні й квітні, в листопаді й серпні
Пісні природи у душі несу…