Осенняя погода

Ана Величкова
               
                Болгарский
                Природа


                ЕСЕННО  ВРЕМЕ

                Студено вече стана
                и заваля дъжда.
                От есенна премяна
                гората запламтя.

                Най-сетне семената
                водата напои
                и житото в земята
                след дни ще избуи.

                Нагъсто ще се стелят
                поникнали стебла.
                Навред ще зеленеят
                обширните поля.

                Ана  Величкова