417. Вигнання

Дмитрий Арутюнович Романов
Із вигнання у вигнання,
Із року в рік, із хиби в хибу,
Як те сліпе ще кошеня,
Шукаю правди, а не риби;

Не хліба в пазурях своїх.
І хай мене за це засудять,
Я вірю – стріну я свій дім,
А віра – це міцна споруда.

Шукаю долю навіки –
Усюди винний, і нечистий.
Не заслужив з небес руки –
Усі ж ми – трохи терористи.

За те, що руки у крові,
За те, що привели до влади
Катів безбожних. Не праві! –
З'їдає сором і палає

Столітня лють до ворогів,
Грабіжників та ошуканців!
Та ж відають вони наш гнів,
І всі його протуберанці.

Як прикро бачити щодня
Свою нікчемність і народу.
Із вигнання у вигнання –
Із божевілля – у свободу.

листопад 2023