416. Рожеви окуляри

Дмитрий Арутюнович Романов
Тріщать рожеві наші окуляри
І б'ються стрімко скельцями у вічі.
У надрах мозку не стихають лярви;
Весь час зовуть до себе в потойбіччя.

Їх слухати не можна – тільки биться,
Бо затягнуть донизу – в чорну воду!
Гнучким будь, як бамбук; міцним, як криця,
Коли на тобі – погляд всього роду.

Рожеві окуляри – це омана.
Як солодко почути: Підкоряйся!";
В Содом безславно впасти, без пошани,
Загинути душею, стати спайсом

Там, на вечері янголів, що впали
І павуків, що тчуть п'янкі тенета.
Для них ми – здобич, дичина, потала
Дитя, щоб зґвалтувати, потім – зжерти!

Тріщать тенета – виривайсь душею,
Від бруду – до своїх, поки не пізно!
Рожева тінь тріщить, і мрії з нею –
Хапай – біжи, як невловимі іскри!

листопад 2023