Пад пракажоным небам

Ицхак Скородинский
Запаволіць
замарудзіць
атруціўшы,
прадушыць
лёс.

У лясах,
дзе дрэвы вечны павалялі,
а зямля вакол ад чорнай воспы памірае...

Дымны смурод спаленага.
Цішыня.

Нікога і нідзе.

Назаўжды...

То,
як быццам ты адзін і у пустыні.
Пад пракажоным небам,
заміраеш.