Осiннiй запах

Галина Чехута
Осінній запах той, що і раніше,
Все пам'ятаю, хоч було давно.
Пригадую і дні, і кожне місце,
Листаючи життя свого альбом.

Дурманять роси і густі тумани,
І аромати листя, і грибів.
Іду в уяві давніми стежками
І чую сміх, що, як струна, бринів…

Я не забула ні осінні чари,
Ні погляди, ні радість у душі.
У спогадах живуть слова і фрази,
Букети листя жовтого в руці.

Дарує осінь миті ностальгії,
Веде в минуле шелестом листви.
О, як же тішать барви у палітрі,
Як зцілюють, немовби молитви!

Розкішна осінь! Пам'яті колиска!
Перлина щастя і жаданих мрій!
Пройшли роки… І голова вже сива…
А як полонить феєричний літ!..