Спiвпало

Галина Чехута
У мене зранку – феєричний настрій,
Він, як блакить, прозора і ясна,
Як неповторний аромат конвалій,
Немов веселки дивної врата.

Співпало так, що і погода райська:
Немовби влітку – сонце, тиша, блиск!
Співає під вікном весела пташка,
І вітер у кущах спокійно спить.

Немов дитя, блаженно убираю
Красу і велич сонячного дня,
Осінній трунок радісно вдихаю,
Дивлюсь, як сяє у траві роса…

О, щастя мить! Прекрасна, благодатна!
Призупинись хоч на коротку мить!
Хай дужчає душевна рівновага,
А серце від страждання не щемить!..