Октябрьская осень

Ана Величкова
               
                Болгарский
                Природа и Люди




                ОКТОМВРИЙСКА  ЕСЕН

                Разбъркаха се сезоните -
                не са като преди.
                Не виждам птици по клоните -
                отлетели са в далечни страни.
                Вместо непрекъснато да жълтеят,
                дърветата са още зелени.
                Слънцето ярко грее,
                не се очакват вълни студени.

                Не всички се радват
                на ненормалната топлина.
                Много хора страдат
                от вируси - болестта
                на леглото ги приковава.
                Заплашително и нездраво
                е това хубаво време.
                Кой знае какви ли вируси
                ни дебнат, непобедени
                от лекарства и ваксини.

                Нищо и никакви организми
                от Човека са по-силни.
                Те го издебват неочаквано
                и го повалят безмилостно.
                Но все пак е приятно,
                когато есента е златна
                и се завъртват листата
                от игриво налетелия вятър.

                Ана  Величкова