М. Цветаева Бессонница EN LT

Алена Стасюкенене
Tonight I‘m lonely in the sleepless night-
A homeless cloistress in a pure black habit.
Tonight a keybunch am I holding tight
To open city gates on holy sabbath.   

Insomnia is watching in the far.
The gatehouse of metropolis is graying
And gorgeous. I‘m kissing  from my heart
My earth in war and woe praying.

On wolf‘s night wind is raising up my hair-
No, hackles, and it smells with fire.
Tonight I stand for those in despair
And those who greet their survivors.

10-20.10.2023

Sianakt as vienisa nakty,
Vienuole juoda roba gatvem
Vis slankioju, bename apskrity
Su raktu ryseliu sostines vartam.

Keliauju, varyta nemigos,
Groziuosi-stukso mano Kremlis.
Ir atsigulus, is visos jegos
Kraujuojancia kariaujancia zeme

Apkabinu. Kaip vilkas kauk - nedusk.
O vejas drumscias sprogsta, staugia.
Sianakt as verksiu uz visus-
Kas jau anapus ir ka Dievas saugo.

10.10.2023