Фото

Галина Чехута
Невже на фото я? Не впізнаю…
В очах – журба, волосся сиве, зморшки...
Ні, це – не я! Можливо, я ще сплю?
А може, просто це сліди утоми?

Постава грузна, талію знайти
Непросто, мішкуватий одяг…
А де сліди колишньої краси?
Де радість у очах, снага, здоров'я?

Куди поділось все? Чи хто забрав
І, як коштовності, сховав подалі в скриню?
Можливо, час мої роки прибрав,
Залишивши мені лиш згадку прикру?

Ніхто моє добро не захистив!
Сиджу, мов птах, що десь поранив крила.
Я в розпачі!.. Як злодія знайти?
У Всесвіті, напевне, штаб-квартира?..