Звучить прощальна нота

Галина Чехута
Як же швидко, як же стрімко
Світ міняється навкруг!
Вчора сонечко ще гріло
І не думало про блюз.

А сьогодні дощ надворі…
Зранку капає, мрячить…
Хмари в небі, наче хворі,
Десь зовсім пропала синь…

Вітер, наче забіяка,
Без кінця трясе гілля,
Розпинає душу мряка,
Роз'їдає, як іржа…

Потухає позолота,
Мерхне таїнство щедрот,
Вже звучить прощальна нота,
В інший зваблює сезон.

Все б нічого, тільки спогад
Про країну у вогні
Залишає ревний осад,
Наближає зливу сліз…