Вочкi

Алекс Старостин
Дзесці ў полі, дзесці ў вока...
Дзесці нават, дзесці ў як...
Ты малодшы ў скрынке бога.
Ты саромлен, вокаў як.

Як жалезныя мадлітвы
Адрыхтованны - маллё!
Каму ласка, каму брыдкі
Каму жонка - кавылём.

Прыцягнуўшы імя дзетак
Паспрабую, так баліць.
Я ўцякаю, што не ведаў.
То не вопратка, так жыў.

Зазірні ў мае ты вочкі.
Нешта ты, а нешта мне.
Ў штотыднёвым карагодзе
Вочкі - нехта на кане.

І зарнела, і сціхае...
І трымаецца, бы сон.
Незнаёмцы сон блытаюць.
Я згадзіўшыся - то ён.