Осiннiй шарм

Галина Чехута
В яскравому намисті горобина,
Калина червоніє від прикрас,
У жовтій сукні статна яворина,
А барбариса листя – наче жар!

Від розкоші кайфує вся природа
І зовсім не сумує, навпаки,
Її втішає чарівлива врода.
А осінь завжди щедра на дари!..

Жаль, сталості не знає світ природи,
Ще трохи і змарніють кольори,
Повиснуть на гілках холодні сльози,
Безлисті посмутнішають бори…

Та все ж покаже осінь на прощання
І шарм, і лоск, і драйв, і свій запал!
Відтворить всі фантазії убрання,
Коли почнеться пишний карнавал.

Тут буде все: і золото, і пурпур,
І срібло, і шафран, і мідний блиск.
Якби ще і душа лишилась смутку,
То був би справжній неповторний шик!