Бентежне кохання

Галина Чехута
Сьогодні дощ… Дивлюсь, а Осінь
Йде з парасолькою в руках:
Яскрава сукня, наче пломінь,
І чобітки на каблучках.

А дощ спішить, шумить, танцює
І щось говорить без кінця:
Чи то ревнує, чи фліртує,
Чи зізнається у віршах…

Давно закоханий у Осінь,
Він поруч у похмурі дні...
Вона ж тремтить в убранні мокрім
І роздратована в душі.

Прекрасна фея чар втрачає,
Красу принадних кольорів,
А дощ бентежно поглядає,
Сліди цілує золоті…