Все еще!

Ана Величкова
               Болгарский
               Мир и Я


                ВСЕ  ОЩЕ!

                Приятелите ми починаха,
                но аз живея и за тях.
                Вълнения, любов отминаха
                и всичко, за което пях.
                Не съм отчаяна, сърдечно
                посрещам всеки божи ден.
                И питам се какво е Вечност,
                защо Човекът е роден?

                За алчност ли и за раздори,
                да води ден след ден войни;
                за сила и за власт над хората,
                да трупа злато и злини?
                И мрак ли в пътя му върлува
                или огряват го звезди?
                Все още слънчев свят сънувам,
                младежка волност и мечти.

                Ана  Величкова