Агь, диля абала ще

Шамиль Абакаров
Агь, диля абала ще
Дахьулда гIурус кубле
ДултIун къакъалла хъулбе
Дахьулкьатте харабле

Хараб, къакъалла ласли
Вааччийдакьанну уста
Хъумуту вагьла гъайли
Уста чинав ваччидан?

Бихьхьаже виику инсан
ДиикIанте дуццацаххан
Чина дичилялну гъай
Кулпат гъай букIакIаххан?

ГъайбукIужуб либалле
Мицель дужилял духи
Хвалельте вигьабкале
КIюртIе баакьилял бухи

СсутбукIан уста сачиб
Азий дуус думкIиб гъайли
ПаатихIая кабильчIун
Ттатта атIилял бухи

Ахъ шуумалла кьайля бгIяй
ЦIуб уггад бгIюкья бикьай
ГIугъубажиб юсбалла
КIуззад даржа сабикъай

Кьай дикIу майданнижид
ЦIуб угге пгIярх диигулсад
Щильцибжуб чахьад юсбе
КIаз аквал ттаабикулсаб

ДилькIун михъайля къахъба
Синна къахъбала кубле
ЧчибхIнацце гъай букIулсаб
ГIугъбуган аттне абне,
ГьаттикIу кулпаатицце
ГIурус кубле бахьулсаб

ШгIюшле гванза укъузиб
Гъайахха жанаварра
Дуццанабзиб жакьала
Саб бухужуб гьаттикIу
Йиштте атне абналла
Щилля гъай кьуметужуб
Ча гьаттикужубвара?