Сердце, сердце...

Игорь Вячеславович Топоров
Heart, oh, Heart, where are you riding,
Like a horse reared by reality? Or
Do you mean little in the world's being,
Having been feelings' fire-flower afore?

And you don't need to stop. You can't afford
It. On your faith's path not overslept.
And don't believe that the age is short,
You won't be found at the stop yet.

Сердце, сердце, куда ты скачешь,
Точно вздыбленный явью конь?
Или мало на свете значишь,
Ты, всех чувств цветок - огонь?

И не надо тебе остановок
На не проспанном веры пути,
И не верь ты что век недолог,
Остановке тебя не найти.