Ти розлюбиш мене. Ти розлюбиш мене i залишиш

Миклош Форма
Ти розлюбиш мене. Ти розлюбиш мене і залишиш.
Не повернуть ніколи тебе і мільйони троянд.
Ти розлюбиш мене і ніколи мені не напишеш,
що колись ти любила мене, що кохав тебе я.

Я не знаю насправді, що легше, що важче на світі, –
закохатись в когось чи когось розлюбити навік.
Я не знаю, що легше в коханні, – горіти чи тліти.
Я не знаю, чим має пожертвувати чоловік.

Може, саме тому ти залишиш мене і розлюбиш, –
через те, що завжди залишав тобі вибору шанс?
Може, іноді саме тому ми любов нашу губим,
що поклались в душі на безвідповідальність вірша?..