Золота колiсниця

Галина Чехута
 

Дозріває калина,
Сяють грона червоні,
Пурпурова шипшина –
Наче крапельки крові.

Горобина рясніє
Янтаревим убранням,
Лист черемхи багріє
Променистим багаттям.

Між гілками синіє
Чародійницька просинь,
І хмаринка біліє
Дивовиддям казковим.

Осінь майже готова
Відпустити на волю,
Аж до самого сонця,
Золотіючу ноту.

Вже готове чар-зілля,
Щоб вселяти надію,
Щоб жовтіюче віття
Наставляло на віру.

Ліс – немовби світлиця
Ідилічного дому…
Золота колісниця
Вже рушає в дорогу.