Болгарский
Космос и Земля
МИРОЗДАНИЕ
Земя единствена, нетленно
и топло бащино огнище!
Летиш като богиня древна
с цветя и плодове обкичена.
Сред черна пустош космонавтът
за твоята трева копнее,
за въздуха ти ароматен,
за ручеи, които пеят.
Далече в бездната космична
той вижда синкаво сияние.
Това си ти, Земя обичана!
Прашинка - цяло мироздание.
Ана Величкова