Шахи

Брущенко Алёна Бруна
Пісня тут
https://www.youtube.com/watch?v=Ch_njeXDCLs&ab
20-21.09.2023.

Шах і мат.
Біле й чорне грають в шахи.
Ось гамбіт. Ось цугцванг.
Чорне й біле вимагає знов поваги.

Дебютний хід. Е-два – Е-чотири.
Клітина чорна. Клітина біла.
Віддай пішака. Грай конем. Ферзь на захист.
Обходь ворогів. Виводь пішака в дамки.

Коли твій пішак королевою стане,
То партія виграна, вся без омани…

Ходи! Давай!
Свій колір обирай!
Давай! Ходи!
Твій шлях серед клітин.

А що життя?
Можливо дошка для ігри.
Фігури там -
то вічні поля вороги.

За кого ти? І хто насправді робить крок?
Знов шах і мат. А виграє гросмейстер Бог.

Хто грає нами? Може рок?
Хто грає нами? Може Бог?

Слова, адаптованая під музичну композицію мелодія, виконання,
відео з використанням фото автора в обробці ШІ - Бруна.