Анна Тураносова-Абрас. Прогулка

Лайма Дебесюнене
Ana Turanosova-Abras. Pasivaiksсiojimas

Eime, susikibe uя ranku, ramiai
Mieganсio miesto gatvemis;
As laukiau skambucio ilgai,
Lyg nuo salcio drebejau ir nerimo,
Bet laukti daugiau negaliu…
Tyliai eikime gatvemis!
Tavo veida svelniai lieciu…
Tu sutrikes ir susirupines…
Tavo zvilgsnis nuklydes toli,
Mastantis ir nerimo kupinas
Kaip upes krantas, apauges zole,
Kaip mirtis, isdaviko paskubinta…
Pasivaiksciokime, mielasis, dar mes –
Vieninteli karta, tai butina…
Tegu apsvaigins nakties tyluma
Laiko tekejimu amzinu.

Анна Тураносова-Абрас. Прогулка

Давайте пройдемся, в руке рука,
По улицам спящего города;
Долго ждала я звонка,
Дрожала, как будто от холода,
Но больше  не  жду ничего…
Давайте пройдемся по улицам!
Коснусь я лица твоего…
Ты будешь растерянно хмуриться…
Глаза у тебя далеки,
Задумчивы и невнимательны,
Как берег заросшей реки,
Как смерть под рукою предателя…
Давай погуляем, родной, –
Единственный раз,обязательно…
Нас ночь опьянит тишиной
Вневременного знаменателя.

http://stihi.ru/avtor/turanosova