Кипить ненавистi пiтьма

Галина Чехута
 

О, Боже, я прошу тебе,
Щоб я повірила у милість,
Хай вітер Всесвіту змете
Війни скаженої жахливість.

Вкажи мені щасливу путь,
Тебе я, Господе, благаю,
Куди мене шляхи ведуть,
Бо я сама уже не знаю.

Навколо так багато зла,
На кожнім кроці – сум та горе.
Здається часом, що пітьма
Готує знову щось недобре.

Врятуй, прошу, від помилок,
Спаси від сумнівів і болю,
Без слів підстав своє крило,
Не випробовуй світ війною!

Кипить ненависті пітьма,
Вкриває димом всю планету…
Хіба ж я знала, що життя
Завдасть душі такого щему!..