Горобинова нiжнiсть

Галина Чехута
Горобинові грона
Назбираю у лісі
І залишу їх вдома
Між букетами квітів.

Я прикрашу кімнату
У оранжеві барви
І додам аромату
Апетитної кави.

Приготую мохіто,
З дощовою росою,
Буде бабине літо
Навіть в дощик зі мною.

Горобинові грона
Сніг накриє узимку,
Буде чути довкола
Спів вітрів під сурдинку*.

А моїм у будинку
Буде тепло й затишно,
Нанижу їх на нитку,
Буде гарне намисто!

Горобинову ніжність
Запрошу прямо в серце,
Хай дарує чарівність
І ніколи не меркне.

*Сурдинка – (образно) пристрій для приглушення звуку у смичкових і духових музичних інструментах.