Мысли

Андрей Писной
ЗГРАЯ ДУМОК
***
Коли думки немов котяча зграя
Що шаленіє вночі на даху
Коли себе ти майже не тримаєш
і відчуваєш зараз когось вб'ю

Іди до лану, річки або гаю
Забудь про все. В повітрі розчинись
Нехай думки окремо поживають
Ти в порожнечі зараз зачинись

Руины. Взрывы. Мёртвая собака
Убитым быть иль всё же убивать
Чем жил и был придуманный Живаго
"Вложи свой меч" зачем писал в тетрадь

Кому нужны стихи, литература
Балет, кино. Эстрады чудеса
На белый снег от Шарля Азнавура
Сегодня смотрят красные глаза

Залишилось два кроки до могили
Або два кроки нового буття
Боротися немає більше сили
Та все одно піду я до кінця

За Неньку, жінку, батька та дитину
За пращурів що згинули в ярмі
Можливо Бог ліпив когось із глини
Однак сталеві вийшли козаки

Можливо Бог
ліпив когось із глини
Однак сталеві
вийшли козаки

               ________

АЛЛЮЗІЇ ( відсилання ):

      Знаменита пісня Шарля Азнаура "Падає сніг"

      " Доктор Живаго" — роман Бориса Пастернака. За словами канадського шахіста Лоренса Дея, прототипом Доктора Живаго для Пастернака став відомий український і канадський доктор і шахіст Федір Богатирчук.


          Андрій Пісний, Україна, місто Суми, вересень 2023 року

           Цикл "Двомовні Блокноти"