Матч на закате

Ана Величкова
                Болгарский
                Мир и Люди


                МАЧ  ПРИ  ЗАЛЕЗ

                Притъмнява,
                а отсреща
                деца на стадиона
                играят.
                Мачът е разгорещен -
                топката лети
                и щумно се удря
                в настилката.
                Треньорът вика,
                децата настървено
                топката ритат...

                Гол...
                Мачът завършва
                едно на нула.
                Няма обидени,
                всички се радват
                и обсъждат играта.
                Те са приятели,
                заедно учат,
                заедно грешките си
                поправят.
               
                Вече е тъмно.
                Привидно спокойно.
                Няма Луна.
                Няма звезди.
                Само...
                от военни самолети
                следи
                по небето.
                Мислех си,
                че живея
                в най-безопасното
                кътче в света.
                Но не е така...
                Не е!

                Ана  Величкова