Багата i щедра

Галина Чехута
О, скільки сонця на медовім листі!
Відтінкам золотим нема числа!
Вони, як щастя миті, теплі й чисті,
Як барви розмаїтого життя.

Мабуть, усі скарби зібрала Осінь,
Щоб показати нам свою красу!
Всі кольори, що є у світі Божім,
Сьогодні випромінюють ясу.

В коштовному убранні вся природа!
Бурштин, рубіни, золото, алмаз,
Гранат, агати! Скрізь – висока мода!
Усе, щоб кожен захват відчував!

А запахи! Повсюди аромати!
Іде від трунків кругом голова!
Знов хочеться кохати і прощати,
Барвисті віднаходити слова.

О! Радісна пора! Багата й щедра
На самоцвітні іскри і красу!
Ще б Україну вирвала ти з пекла,
Воздав би світ увесь тобі хвалу!..