Была я молодая

Ана Величкова
               
                Болгарский
                Время и Я



                МЛАДА  БЯХ

                Да чувам, искам, глъч и говор
                и да отеква весел смях,
                а аз от моя бял прозорец
                да си нашепвам:"Млада бях..."
                Тогава смеех се, лудувах
                с приятелите си добри.
                И с птици сини аз общувах,
                на път потеглях от зори.

                Измина време. Нежелана
                при мен пристъпи старостта,
                но будя се пак в утро ранно
                и блика в мене радостта,
                че слънце грее и в тревата
                проблясват капчици роса.
                На хоризонта планината
                ме мами с горда висота.

                Ана  Величкова