Зозуля

Тамара Эйдензон-Чёрная
Кує зозуля літа мені.
Кує- не замовкає.
Як це можливо, бо у вогні
Земля мойого краю?

Чому ти, птахо, все куєш?
Вже серденько страждає.
Вогонь ніде не має меж.
Він і мене здолає.

Але зозуля не мовчить.
Надій не відбирає.
Про перемогу все кричить
Та знов літами грає.

А ворог, батько сатани,
Дітей малих катує.
У чому винні ті малі?
Навіщо він лютує?

Кажи, зозуленько, мені,
Коли війни не буде?
Нам скільки лічить дні журби?
Страждання, смерть, усюди!


Песню, в исполнении Орит Светланы Косовой можно послушать здесь https://kurl.ru/SzkFZ