Зи дуст

Юсиф Саркаров Кудратович
Захъ дуст ава къунши хуьре,
Гьамни зун хьиз яшлу кас я.
Ша кьил ч1угун адал к1вале,
Им чал абур гъидай кар я.

Акъатна чун хуьруьн рекьиз,
Хвеши хьурай чи дустуниз:
- Рак ахъа я, ша куьн к1вализ,
Рик1 шад я чи гьамишандиз.

Кьве дустунин ихтилатар
Теспягь ч1угаз, кьаз хабарар,
Бейтар лугьуз халкьдин гафар,
Ва кьуркьандин к1елиз ц1арар.

Хуьре хьайла яшлу инсан,
Къведа абур, жеда хъсан.
Чи арада я ам масан,
Уьмуьр хьурай са виш йисан.