Бульбачцы

Воронова Лилия
З ёй сябруюць ва ўсім свеце ,
І дарослыя і дзеці.
Яе садзяць і капаюць,
З смакатой потым з’ядаюць.

Бульбу паруць, смажуць з салам,
Ды з цыбуляй, як прыправай.
А ўжо ж дранікі нахалам ,
Пруць у рот наперабой.

Яна хлебу дапамога,
З бульбачкай зімой як з Богам,
Горачка нябудзеш знаць:
“Лопай кажа сыну зяць!”

Сілу дасць і прыгажосць,
Клёцкам рад жаданны госць.
1000 страў з яе гатуюць,
Па выставах з ёй  вандруюць.

Нас  празвалі "бульбашамі",
Абыйдземся без салямі.
Бульба ёсць і шкварка ёсць,
У нас накормлен кожны госць.
02.09.2023г.