Болгарский
Время и Люди
З А К Р И Л А
Времето човешко тече,
ту бавно, ту ускорено.
То всичко без остатък влече
към всепоглъщаща бездна.
Какво има там ние не знаем
и едва ли някога ще научим.
Похвално е, ако се стараем
в добрите дела да сполучим.
Добротата е велика сила -
залостени врати отваря.
Тя е надеждна закрила,
с която обичта не догаря.
Ана Величкова