Глад

Весела Йосифова
От устните ти капе глад.
Безкрайни погледи се гонят
по спомена за мойто голо тяло.
Ръцете ти да се прекръстят молят
и да докоснат топлата ми кожа.

От устните ти капе страст.
Като във преизподня
мъжът във теб крещи на глас,
плачът ти пада като камък
във празна от любов утроба.

От устните ти капя аз.
Непоправимо стана като смърт
във празната постеля.
И пада във леглото самота -
без милост, като остра брадва.

Весела ЙОСИФОВА