Ожидание

Сенько Виктор Васильевич
Ожидание


Очікування.


Виріс явір біля хати
небо підпирає,
а з віконця чиясь мати
сина виглядає.
Побіліли чорні коси,
очі глибше стали:
війна іде другу осінь
і кругом пожари...
Скільки ж іще оцій війні
на землі тут бути?!
А від сина скільки вже днів
вісточки не чути...
Чи жива її кровинка,
чи гниє в окопі?
чи лиш органи на ринках
там його в Європі...
Виріс явір біля хати
рядом з нім калина,
за віконцем чиясь мати
 очікує сина...