Неизвестность

Ана Величкова
                Болгарский
                Мир и Я


                НЕИЗВЕСТНОСТ

                Притисната съм до стената,
                но не очаквам изстрел.
                Една пътека непозната
                в зелено се изписва.

                Ще се отскубна и поема
                към хоризонта синкав,
                без знаци сигурни. Ще взема
                бунтовните си мисли.

                Ще стигна някъде. /Къде ли?/
                Все още аз не зная.
                Бележат тайнствени предели
                Началото и Края...

                Ана  Величкова