На перекрестке

Ана Величкова
                Болгарский
                Мир и Я


                НА КРЪСТОПЪТЯ

                Много работа
                ми се налага да върша -
                и физическа,
                и умствена.
                Но още успявам,
                не се прекършвам
                при всекидневното
                на място препускане.

                Надявам се,
                че ще открия нещо
                по-добро,
                по-съвършено.
                И често заставам будна
                на кръстопътя човешки,
                където ветровете са бурни,
                а знаците - погрешни...

                Навярно най-сетне
                ще дойде утрото -
                вестител
                на мирни дни.
                Ще го посрещна
                развълнувано
                и зов ще чуя:
                "Тръгни!"

                Ана  Величкова