Ливень

Ана Величкова
           Болгарский
           Природа


                ПОРОЕН  ДЪЖД

                Беше горещо, задушно,
                но изведнъж ливна дъжд.
                Гръмотевици оглушителни
                отекнаха на шир и длъж.

                Потоци поройни се втурнаха -
                оставиха кални следи.
                Обрулени клюмнаха
                нежни цветя и треви.

                Бурята скоро престана,
                вятър облаците отнесе.
                Над влажната горска поляна
                пак звъннаха птичи песни.

                Ана  Величкова