Водопад Скачок
Болгарский
Природа
ВОДОПАД "СКОКА"
Навътре в планината
водопад ехти.
В скалистото корито
от праг висок полита
водата и се пени,
неспирно се върти.
От воден прах и капки
лъчи се отразяват
и няколко дъги
Скока украсяват.
Една дъга последна
се вие, затрептява
и изведнъж изчезва...
И спуска се нощта
сред мрак и сенки тъмни.
Не стихва песента
на Скока смел, безсънен.
Ана Величкова
© Copyright:
Ана Величкова, 2023
Свидетельство о публикации №123082207035