Экран

Ана Величкова
                Българский
                Природа



                Е К Р А Н

                Гледам в небето едно облаче -
                то се променя неузнаваемо.
                Сега прилича на малко корабче,
                с каквото децата играят.

                Мигове само и то изчезва,
                сякаш не е съществувало.
                Човешка фигура мястото му заема,
                но бързо и тя отплува...

                Екран загадъчен е небето обширно,
                с герои и случки като на кино.

                Ана  Величкова