Э. Дикинсон. 1269. I worked for chaff, and earning

Ольга Денисова 2
1269 (1873)
Растила плевелы – собрав
Пшеницу – впала в гнев –
Кто право дал полям вручать
Свои решенья мне?

Вкусив пшеницу, сорнякам
Презрением воздала –
Спасибо полю – мудрость нам
Видней издалека –
12.08.2023

1269
I worked for chaff, and earning Wheat
Was haughty and betrayed.
What right had Fields to arbitrate
In matters ratified?

I tasted Wheat and hated Chaff,
And thanked the ample friend –
Wisdom is more becoming viewed
At distance than at hand.