Вальс

Ана Величкова
            
              Болгарский
              Природа и Я


                В А Л С

                Танцуваме двамата леко
                на този връх равно-тревист.
                И водиш ме с мъжка увереност
                под свода спокоен и чист.

                Музика няма - въртим се
                в такта на вятър-зефир.
                Миг само и сякаш политаме
                над свежата горска шир.

                А с нас летят и танцуват
                високите стръмни скали,
                от слънце огрените урви,
                планинските горди орли.

                Танцуваме, вплетени здраво
                във валса природно-красив.
                Земя и небе засияват
                от обич и полет щастлив.

                Ана  Величкова