Спасибо за день, что Бог нам дал

Виктор Старик
    СПАСИБІ ЗА ДЕНЬ, ЩО БОГ НАМ ДАВ

У полі, де трави зелені,
Біля річки - високі тополі
Плавають риби у морі,
Світять у небі яснії зорі.

Косять у полі пщеницю
Батько чистить рушницю
Хоче вбити лисицю,
Бо краде у хліві курей.

Песик сидить на подвір'ї
Смачні його мрії
З'їсти у тьотки Марії
Хоча би одного курча.

Інші думки у нашої кішки:
Поїсти  сметанки хоч трішки,
Попити ще молочка
На сонці погріти бока.

Мати доїть корову
Сестричка віє полову,
Щоб не було там зерна,
Повезу я його до млина.

Братік приїхав у відпустку -
Дуже він любить капусту
Там де він був, її не було,
Знає про це все село.

Пішли разом з сестрою
          на вечорницю
Піймати там жар-птицю;
Були там одні петухи,
У яких звучні голоси.

Ранком нас мати будила
До столу, снідать, просила -
Нам ще хотілось поспать,
А батько сазав, пора, діти,
                вставать.

Бог знову день нам дав,
Щиро всіх людей привітав:
Дякуєм, скажем йому,
За нашу заботу і доброту.
 08.08.2023.