Къалай джашау

Тауберт Ортабаев
Сапару Г.

Къалай джашау къыйын болгъанды
Эрте кюмюк муратла
Къуй терек акъан насыпла
Тёгерек къаб къара боягъанды
Кетедиле къоюб сюйген адамла
Кёзле джылай сокъур тийгенди
Джюрек кёкректе урулад
Хар тургъан джулдузча джанады
Чыракъ не мутхуз Иманына кёреди
Анан алай заман джетсе чукъланад
Къараб кёке соруурнг келеди
Некъти тёзюмсюз асытгхан алай
Аллах кеси иги биледи
Тилек тиле  саубол деб хар солугъанлай

____
Как жить трудно стало
Пепел давние мечты
С дерева счастье листья опало
Всё окрасило черноты
Уходят те оставляя кого  люди любил
Очи от слёз будто ослепли
Сердце в груди ещё бьётся
Каждый как звезда родится
Свет или тьма какова Вера ведь
И так же со временем погаснет
Смотря на Небо хочешь спросить
Почему так нестерпимо больно
Богу лучше знать
Молись каждым дыханием благодарно
___