Два погляду

Ицхак Скородинский
Мароз ударыў.
Снег не выпаў,
і доўга, доўга
дымны след
клубіцца
той любові ўслед…

А праз
шмат, шмат гадоў сустрэліся
два дзіўных погляду,
ну,
быццам з неба.

- Даведацца…
Даведацца цябе?!

- А... Трэба?