Замкнутые

Ана Величкова
                Болгарский
                Мир и Люди


                ЗАТВОРЕНИ

                Невидима врата
                пред мене е затворена.
                Тя води към предели
                на непознати хора.
                Какви са те, не зная -
                дали са уморени,
                или пък към Безкрая
                не гледат, поразени
                от неговата сила?

                Затворени живеят
                в собствения свят
                и няма да посмеят
                навън да се вестят.
                Тук, вътре, са доволни,
                но никога щастливи.
                Завинаги затворени,
                досадно-мълчаливи.

                Ана  Величкова