Момент во времени

Ана Величкова
                Болгарский
                Космос и Человек


                МИГ  ВЪВ  ВРЕМЕТО

                Вълните се гонят,
                разпенват,
                шумят
                от хиляди бурни столетия.
                Морета се сменят
                и новата твърд
                се ражда от лава и пепел.

                Милиарди години
                Земята твори
                лика си
                и в мрака тя грее -
                срива, изгражда,
                но ярко гори
                на Разума факела светъл.

                На Времето в бездната
                миг само е той,
                но няма в Човека смирение.
                Не осъзнава,
                че вечен покой
                в космичната пропаст
                го дебне.

                Той граби, потъпква,
                без милост руши
                създаденото не от него.
                Но вижда се Краят.
                Сред пламък и дим,
                тъй както дойде,
                ще изчезне...

                Ана  Величкова